免费咨询电话:400-100-3233

新闻分类

课程中心

联系我们

咨询电话:400-100-3233

鲁能1校区:江北鲁能星城八街区888号(鲁能巴蜀对面)

鲁能2校区:能星城11街区887号附66号巴蜀教师楼对面

沙坪坝校区:沙坪坝区沙南街南开中学正门旁豪迈大厦2楼

大学城南渝校区:沙坪坝区大学城陈家桥桥北一路西泽雅苑(南渝中学正对面)

大学城金科校区:沙坪坝大学城西路金科廊桥天都11号(重庆第一实验中学旁)

南坪校区:南坪惠工路CITY城市广场5楼(珊瑚中学旁 )

南山校区:南岸区南山黄桷垭崇文路第二外国语学校旁

渝北校区:渝北区回兴双湖路木鱼石花园旁(重庆一中寄宿学校对面)

大渡口校区:大渡口九宫庙步行街春光购物广场沃尔玛2楼

石桥铺1校区:九龙坡区渝州路石桥广场新鸥鹏学多多中心内

石桥铺2校区:九龙坡区枫丹路2号附43号华宇名都城3楼(重庆外国语学校对面)

双福校区:江津双福行知路御墅临枫小区32号(双福育才中学正对面)

盘龙育才校区:九龙坡区火炬大道9号附36号(鲁能育才中学旁)

两江蔡家校区:北碚区蔡家岗镇东原嘉阅湾长平路893号(西大两江实验中学对面)

彩云湖校区:九龙坡区科城路蓝光彩云湖167号附20号(杨家坪中学彩云湖校区附近)

一外华岩校区:九龙坡区华龙大道第一外国语学校华岩校区后门对面

汽博1校区:两江新区金童路融创御锦225号(为明中学对面)

汽博2校区:两江新区金童路融创竣爵堡7号附79号


重庆一中初2021年度下期定时作业英语试卷

您的当前位置: 首 页 >> 新闻中心 >> 公司新闻

重庆一中初2021年度下期定时作业英语试卷

发布日期:2020-05-14 00:00:00 作者:勤思优才渝北校区 点击:

重庆一中初2021届2019-2020学年度下期第二次定时作业英语试卷

 

1.单项选择(每小题一分,共15分)

21.Once upon a time,there was _______emperor in_________Europe who liked new clothes a lot.

A.an;/        B.an;the       C.a;/         D.the;/

答案:A (冠词考察)

 

22.At 10:00 a.m.,April 4th,  people around the country stood for 3 minutes in _________to remember those who died of novel corona virus(新冠病毒)

A.hunger      B.excitement     C.silence        D.danger

答案:C (in silence保持沉默,固定搭配)

 

23. Its necessary for you to explain the reason why you are late _________the teacher.

A. with      B.for    C.in       D.to

答案:C (explain sth. to  sb. )

 

24.My family _________in the kitchen from 7-8 last night.

A.cooked      B.were cooking   C.are cooking       D.cook

答案:B (过去进行时考察)

 

25.Thanks to the volunteers' help, the old in the neighborhood _________able to do more outdoor activities.

A. is     B.are   C.was    D.were

答案:D (the old 老人们,看作复数,谓语动词用复数形式)

 

26. After two years practice,I can finally draw _________my brother.

A. as well as     B.so well as    C.as better as      D.as good as

答案:A (as...as之间用副词原级,draw用well修饰)

 

27. The old woman was  exercising at the park this morning _______ _she found  her lost cat.

A. before      B.after   C.while         D.when

答案:D (when表示在...的时候,前后时态可以不一致)

 

28. The manager found _______possible for the disabled girl to work well.

A. this    B.that    C.it's    D.it

答案:D (find+it+adj.结构,it作形式宾语)

 

29.It's crazy and unfair for some parents to___________their own kids with other children. They really push their kids so hard.

A. compete     B. continue     C. compare   D. control

答案:C (compare...with与...作对比,固定搭配)

 

30.—— According to my diary, I couldn't swim when I was 5.

   ——_____________________

A. So could I     B. Neither could I   C. So I could     D. Neither I could

答案:B (neither表否定,考察否定的倒装句,此处为我也不会的意思)

 

31.——Look! The panda is too heavy to climb up the tree,_____________does it weigh?

——I guess it's at least over 150 kilos.

A. How much     B. How heavy    C. How long    D. How many

答案:A (由答语可知是对重量的提问,How much 就是对重量的提问)

 

32. Because of his health problem, the old man has to_____________ smoking to live longer.

A.wake up        B. put up        C. look up      D. give up

答案:D (动词短语考察,wake up醒来;put up提供,举起;look up查阅; give up放弃,由题意可知选择放弃)

 

33.I finally fell___________when the strong wind was dying down at around 3: 00 this morning.

A.sleep         B. asleep      C. sleepy     D.slept

答案:B (fall asleep 入睡,固定搭配)

 

34. That's all for today's class. If you have any question, feel free__________me after class

A.asking       B. to ask       C.ask        D. asks

答案:B (feel free to do sth. 随便自由做某事)

 

35.——I really want to know______________________.

——After you read the book, you can know their way out.

A.what can the Monkey King do

B.how Hansel and Gretel get out of trouble

C.when the story of Yu Gong happened

D.why did the two brothers cheat the emperor

答案:B (考察宾语从句。陈述语序可排除A.D,根据答语可选出B)

 

Il.完形填空。(每小题1分,共10分)

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

      To fight novel corona virus, two hospitals, Leishenshan and Huoshenshan Hospital, were built quickly in Wuhan. In these new hospitals, one high-technology( 高科技)___36 ___saving lives. It is 5G technology.With 5G, our world will not be the same.

      5G is all about making better use of the Internet. It will bring us much _____37 _____Internet speeds (速度度), wider coverage(更广的覆盖面

) and more stable connections(稳定的连接). According to Gizmondo website,5 G will have a download(下载) speed of  up to20 Gh per(每)second,____38____4G has a speed

of I Gb per second. That means you can download a movie in just a few seconds!

       Do you think it's possible to use your phone to drive your car? It will happen____39____the help of 5G.It will make"Internet of all things"_____40_____.5G allows more machines to connect(联系) with each other.We can connect people to people,

people to machines, or to just about anything, For example, you'll be able to have a smart home and you can live more____41____in it. You can just sit on the sofa, drinking coffee and control the lights in your living room and the fridge in your kitchen.

   Outside of the home,factory workers will be able to use 5G to control their robots.___42____could use it to follow “smart” machine on their farms.Wearable devices (可穿戴设备)could ___43____information to your doctors such as your temperature or heart rate(心率)and driverless cars will ___44____on 5G to work better.

   A completely wireless(完全无线的) world is coming. Let's look forward to______45______.

 

36. A.had trouble in      B.was interested in

  C.played a role in     D.was busy in

答案:C(played a role in带入句中是说因为有了5G的高科技,所以雷神山和火神山才能如此快速的建立起来)

37. A.fast             B. faster     C.quickly     D. more quickly

答案:B(much修饰比较级,5G会带来更快的上网速度)

38. A. when            B while       C.although    D. however

答案:B(while引导的时间状语从句,表示4G速度每秒1GB的同时5G却可以达到每秒20GB的下载速度)

39. A. by              B. through    C.with        D.under

答案:C(with指通过具体什么方式或者工具)

40. A. strange         B.possible    C.strong      D. fair

答案:B(根据句意可知5G可以让一切变得有可能)

41. A. quietly         B. bravely    C.successfully  D.comfortably

答案:D(more+多音节比较级,表示生活的更加舒适)

42. A.Farmers          B.Doctors     C. Teachers    D.Cooks

答案:A(根据句末farms可知此处应选择农名farmers)

43. A.include          B.provide     C.send         D.hide

答案:C(send...to发送...到...)

44. A.depend           B.turn        C. keep        D. put

答案:A(depend on依赖于,依靠于,固定搭配)

45. A them             B. it         C. her         D. him

答案:B(it代指前面说的一个完全无线的世界即将来临)

 

Ⅳ.阅读理解。(46-48题每题1分,其余每小题2分,共35分)

阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑

A

WANTED

like dogs?

Have time at weekends!

We need a pet sitter for our dog.

Time:4 hours on Saturday      5 hours on Sunday

Pay:£10 per hour

Working place:In our home,near Victoria Station

Call Ms.White at0207-9226216

 

Part-time Job

Away at weekends?

Out for holiday?

I'm 15 years old and have experience in caring for dogs in the pet hospital

Your home or mine.

Call David

Phone:0207-8886870

46.____________wants to find a part-time job.

A Ms.White     B. Mr White    C. David     D. Peter

答案:D(细节题)

 

47. The pet sitter should work____________.

A.at Victoria Station    B. in the pet hospital   

C.in Ms White's house    D. in Davids house

答案:C(在怀特女士的家里,细节题)

 

48. The pet sitter working for Ms. White will get

___________every weekend

A. 10    B.£40      C.£50      D.£90

答案:D(计算题,周末一共九小时,每小时10元,总计90元)

 

B

Dear students,

       Welcome back to school! Long time no see! During the past 3 months, people all over China have

fought against novel corona virus together. Although we were locked down at home, you all kept studying online and did a good job.

      Now are you excited to be back to school? Well, we teachers can't wait to see you, too! In order to help you fit the school life quickly and smoothly, we have some advice for you.

           *Prepare your schoolbag

 It is important to get everything ready for the new schooldays. Masks, textbooks and notebooks are all

necessary. Bringing some of your favorite books and a toy hanging on your bag will cheer you up. As long as your schoolbag is organized, you won't feel upset when you need to find things you need right away.

          *Clean up your dorm(宿舍)

    You may feel excited about meeting your roommates again. Why not clean your dorm together? Share your worries with them and you will find you are not alone with problems, Help your roommates and listen to them. Trust me, when you get a"Thank you" or a smile from your friend, you will get a strong feeling of satisfaction. A good relationship with your roommates and classmates is important to your study and your life.

         *Plan your time

 Always plan your time first. It is the most important thing in your life. You' d better make a list of your daily activities. Set a time on each one and finish them on time. When you finish one task, you can give yourself a reward(奖励). You can have your favorite snack in the canteen, or chat away with your friends for a while. Taking a walk or playing sports are also good choices. "Balance your work and rest", as the old Chinese saying goes.

      Finally don't forget to talk to your teachers. Teachers of our school are all friendly and caring. I'm sure you will enjoy your school life and make full preparations for Junior 3.

Teachers from No. 1 Secondary School

 

49. This letter is for the_________.

A. teachers      B. parents    C. students   D.visitors

答案:C(从Dear students可知是写给学生的信)

 

50. According to the teacher, the most important thing in your life is to___________.

A.prepare your schoolbag        B.clean up your room

C. ask your teachers for help   D. make a plan of your time

答案:D(从Plan your time板块第一句可知最重要的事就是计划好自己的时间)

 

51.After hard work, you can reward yourself by________.

A.playing  computer games   

B.running on the playground

C.having a big meal in the canteen

D.chatting with your friends for a long time

答案:B(根据倒数第二段的最后两句可分析出可以在操场上运动跑步来奖励自己。没有提打电脑游戏A排除;在canteen吃favourite snack而不是big meal所以C排除;和朋友聊天是for a while而不是for a long time所以D排除;选B)

 

52.There are___________pieces of advice mentioned in the letter.

A.2       B.3       C.4       D.5

答案:C(有文章可知有四种建议)

 

C

On March 7th, Chinese MMA( Mixed Martial Arts,综合格斗) fighter, Zhang Weili,beat her Polish opponent( 对手) Joanna Jedrzejczyk. Zhang successfully won her strawweight.(草量级)UFC(终极格斗冠军赛) title again. Both women are known as top fighters.

Zhang, 30, won China's first and only UFC belt last year in Shenzhen, Joanna, 32, used to win champion(冠军) five times in the 115-pound group.

But this year's novel corona virus made Zhang's training harder than usual. She had to travel from Beijing to Thailand before reaching Vegas,America to join in the match, so she arrived a week later than planned. What's worse, before the match, Zhang was angered by a photo posted by Joanna in her social media. In a photo, Joanna wore a gas mask(防毒面具) standing behind Zhang, making fun of her.

        The photo caused criticism(批评) and was later removed. Zhang said she decided to make Joanna pay for the tasteless joke in the competition.

        Zhang Weili scored a narrow win over Joanna in the fight. Facing a strong fighter like Joanna, Zhang had a hard time in the match. They had 3 rounds(回合). The points were 29-28, 30-27, 30-27. Zhang beat Joanna only by 5 points. Finally, three judges decided that Zhang won.

        "All fighters should respect(p 1() each other in the match. I don't like people hitting each other with  impolite words, "said Zhang after the match. No matter what you do or who you are against, respecting  others is respecting yourself.

    " Now the virus situation is not just affecting China, but the whole world. I hope everybody in the world can stand together to fight the virus. "she said.

 

53. Zhang Weili won the UFC belt_______last year.

A.once      B. twice     C. three times     D. five times

答案:A(第一段第四行only可知选A)

 

54.According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Joanna is younger than Zhang Weili.

B Zhang Weili was late for the match because of novel corona virus.

C. Joanna posted the photo because she was afraid of Zhang Weili.

D.Zhang Weili called on players to respect each other in the match.

答案:D(倒数第二段的第一句可得知此题选择D)

 

55.The underlined phrase "scored a narrow win"in the passage means____________in Chinese.

A.惜败    B.完胜     C.险胜     D.卫冕

答案:C(由倒数第三段的三个回合的比分可以推测出是险胜)

 

56.The best title of the passage can be___________.

A.Don't Fight with Chinese

B.Zhang Weili is the Best

C.Stand Together to Fight the Virus

D. Chinese Fighter Won the Match and Respect

答案:D(考察综合分析能力,整篇文章展示了中国选手不仅赢得比赛,还赢得了尊重)

 

D

      Recently,we always see empty(空的) store shelves(货架) in the news on TV. People around the world are crazily buying things like bottled water, food, soap and even toilet paper to fight novel corona virus.Even though govemments have reminded people that there is no need to panic( 恐慌 )buy, people still can't help doing it. There are scientific reasons behind this.

       According to Paul Marsden, a scientist at the University of the Arts London, buying gives people a feeling of control. "When people feel out of control of something, they try to take it back. "Marsden told CNBC. Marsden added that, there is the idea of" retail therapy(购物疗法) relax their nervous feelings by buying things.

     What's more, we are social animals, we follow what others are doing during stressful situations

"People see photos of empty shelves and become afraid that they might get nothing. It sends a message to them that it's necessary to buy"Marsden added.

     Still, it's hard to understand why people rush to buy something they use every day--toilet paper. It has become a symbol of great worry. According to Dimitrios Tsivrikos, a scientist at University  Conege London, people are sometimes not sure about what they should buy during crisis(危机) events. "When you get into market, you re looking for value(价值) and high volumes. The large bags of toiler paper catch peoples eyes. When toilet paper is sold out, the shelves will look emptier than those of other things.It makes people worried. Both traditional and social media often report this, which leads more people to rush to buy more of it.”

57. Recently, people around the world are panic buying things except (除了)___________.

A.toilet paper     B. cars      C. food    D. bottled water

答案:B(由第一段第二句可分析得出除了汽车外其他三种物品都被抢购囤积)

 

58. According to Marsden, when people feel out of control, they might___________.

A.eat a lot    B. get some rest     C.go shopping  D. do sports

答案:C(由第二段的购物疗法可分析出答案是C,购物可以缓解人们的紧张情绪)

 

59. According to the last paraphrase, people rush to buy toilet paper NOT because___________

A.people use it every day

B.they look for value and high volumes

C.the empty shelves of sold-out toilet paper made people worried

D. traditional and social media often report the toilet paper is sold out

答案:A(由最后一段意思可以分析出人们会被媒体导向,空空的货架等影响而变得有危机感,就会去买卫生纸)

 

60.The passage is mainly about________________.

A.why people like to buy toilet paper

B.how to fight the novel corona virus

C. the things we need during crisis events

D. the reasons for panic buying

答案:D(文章主要是讲述了特殊时期时人们采购物资的各种原因)

 

E

        Who was the most talented artist in western history? It might be Leonardo da vinci.The Italian was a painter, sculptor(雕刻家)and inventor. This year, we celebrated his 568th birthday on April 15th.

         Da Vinci is still widely considered as one of

the greatest painters. His most famous painting, the Mona Lisa which still sits in the Louvre Museum (卢浮宫), is one of the greatest art works of the world.

         The Mona Lisa is famous for the mysterious (神秘的)smile. What is the reason for the woman's smile? No one can explain it to this day. Everyone is still guessing.

         Some believe that the Mona Lisa is actually a portrait(肖像) of Da Vinci himself! This is because

some of her expressions(表情 )on the face are similar to those in one of Da Vinci's self-portraits. Others might suggest she smiles because she has lost her teeth! We will never know for sure. It is just fun to guess.

      But the new research from scientists shows that some people even think she isn't smiling but looks

unhappy. The scientists also say that if Mona Lisa doesn't look happy to you, it might be because of

your own feelings.

      The researchers showed two groups of pictures to 43 people. Group One all had neutral (中性的)faces. Group Two had happy and angry faces. Each time, people saw two pictures, one from Group One the other from Group Two. Later, they described what the neutral faces were like. When people saw a neutral face after a happy face, most of them thought it was smiling. When they saw a neutral face after a sad face, most of them thought it had a sad expression. Scientists believe our brain has predictive (预测性的) power. People use their past experiences to predict what they are going to experience next.

          "____________________________________."said Erika Siegel, one of the researchers.“For example, if you see the Mona Lisa after you have great fun, you can see her beautiful smile."

 

61. According to the passage, Leonardo da Vinci______________.

A.was the most talented artist

B.was born on April 15th, 1452

C. lived in the Louvre Museum

D. was famous for the mysterious smile

答案:B(第一段最后一句进行计算,2020减去568等于1452,所以达芬奇是1452年出生的)

 

62. The missing sentence should be_____________in the last paragraph.

A. In fact. Mona Lisa has a neutral face

B. The expression of the Mona Lisa is always changing

C.People with different feelings may see the Mona Lisa differently.

D. Different people may have different feelings while seeing the Mona Lisa

答案:C(对后面进行总结,有不同感受的人去看蒙娜丽莎的微笑这幅画的时候会有不一样的感受)

 

13. From the passage, we can infer that_________________

A. the Mona Lisa is the only painting of Da Vinci in Louvre museum

B. people are just guessing but still don't know the reason for the Mona Lisa's smile

C. no matter how you feel,the Mona Lisa is always there smiling at you

D. if you see the Mona Lisa after watching a sad movie, you may not feel she is smiling

答案:D(推测题,当我们看了一部悲伤的电影后去看蒙娜丽莎的微笑这幅画时就不会觉得她是在微笑了)

 

64. If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(①=Para. 1②=Para.2  ③=Para.3 ④=Para.4 ⑤=Para.5⑥=Para.6  ⑦=para.7)

A.①②;③④;⑤⑥⑦       B.①;②③④⑤⑥;⑦

C.①②③④;⑤⑥;⑦        D.①②;③④⑤;⑥⑦

答案:A(1,2段介绍达芬奇,3.4段描述对蒙娜丽莎的微笑这幅作品的猜测,5.6.7描述有不同感受的人去看蒙娜丽莎的微笑这幅画的时候会有不一样的感受)

 

Ⅱ卷(共60分)

V.任务型阅读。(65-67题每小题2分,68题3分,共9分)

阅读下文并回答问题。

          Livestreaming (直播) star Li Jiaqi held a special show selling things from Hubei province to help the province's companies recover (恢复) from months of being locked down.

          During the livestreaming, Li sold many kinds of products(产品), including beef, hot dry noodles. And more than 13.5 million people watched it. They asked questions about the products, and he answered them live(现场). The livestreaming selling lasted about two and a half hours. In the end. he successfully sold 160.000 boxes of products, "This special livestrearning is to encourage companies in Hubei province to resume production (复工),said Li, who first made his name selling lipstick (口红 )on Taobao and has over half a million fans on many big livestreaming apps.

       Livestreaming selling is on the rise in China. Many new stars are appearing like Li Ziqi and Wei Ya Many famous stars like Wang Han, Wang Zulan also join in to sell products. It's easy for them to promote (促销) the products with lots of fans. Also, it's a good way to make more money. Young people buy these products out of their love for the stars. More importantly, they believe these stars help them choose the best things for them.

 

65. Did Li Jiaqi sell beef in the special show?

_________________________________________________

参考答案:Yes,注意文章细节有提到,较简单

 

66. How long did Li Jiaqi's livestreaming selling last?

_______________________________________________

参考答案:two and a half hours,注意文章细节有提

 

67. Why do famous stars join in livestreaming selling?

_______________________________________________

参考答案:Its easy for them to promote the products with lots of fans,and it is a good way to make more money

 

68.If you can sell things through livestreaming, what do you want to sell?why?(不少于20字)

_______________________________________________

参考答案:合理即可

 

VI.口语交际(每题1分,共5分)

读下面对话。从方内7个选项中选择5个恰当的句子完成对话,并把答题卡上对题目的答案标号涂黑。

A: Hey. Linda, what are you doing?

B: Hi, Ben. I'm doing my homework._____69_______

A: Which one is your favorite?

B: Journey to the West. The Monkey King is my hero. He can turn himself into different animals and objects._______70_________

A: To tell the truth, he is not my favorite.______71_______

B:_____72_____ Some people may think so, but he

tights bad people as soon as he sees them.

A: Maybe he can find a better way to solve the problem if he thinks twice.

B:______73_______,I still believe both of us are right.

A: Sure. There are many ways to understand a character

B: You're right.

 

A.Although we have some different opinions about the Monkey King.

B. He is really brave.

C.The teacher asks us to write down something about our favorite traditional story.

D.What do you think of him?

E. You are right.

F.Do you like him?

G. He is impolite(不礼貌的) sometimes.

69._________70._________ 71.___________ 72.___________73.___________

参考答案:C,D,G,E.A(结合语境,问答模式,一一对应)

 

VII.根据所给词的适当形式填空。(每空1分,共5分)

74.Although Mount Hua is high and dangerous,it's still one of the __________(popular)place for people to visit.

参考答案:most popular,最受欢迎之一的景点

 

75. Because the moon _______ (shine) bright, we could see the roads clearly and got back home on time.

参考答案:shone,题干为过去时,注意此词的不规则变化形式不要写错

 

76. According to the panda keeper, there are 8 pandas _________(live)in Yang Jiaping Zoo.

参考答案:living, there be sb doing句式

 

77.When we meet some_________(difficult) in our life, be brave to face them and try to solve them.

参考答案:difficulties,some后可数名词变复数

 

78. Whenever you get home, please remind yourself_________(wash) your hands first.

参考答案:to wash, remind sb to do sth固定用法

 

VIII.完成句子。(每空1分,共10分)根据所给提示,完成句子。每空一词,含缩略词。

75. My grandpa used to take a long walk after dinner every day.(变为否定句)

My grandpa________  ________ to take a long walk after dinner every day.

参考答案:didnt use,实意动词否定,在动词前加助动词,后面动词还原

 

80 The population of China is over1.4 billion now(对划线部分提问)

__________  __________the population of China now?

参考答案:What is,对于人口提问的固定句型

81. As we know. Qomolangma is8,844.43 meters high(同义句转换)

As we know, Qomolangma is 8, 844.43 meters_________  ________.

参考答案:in height,此题易出错,注意固定短语的应用,考查较少

 

82.读完《愚公移山》之后,我认为想要移山似乎是不太可能的事情.(完成译句)

After reading yu Gong Moves a Mountain, I think ___________  __________ impossible to move a

mountain.

参考答案:it seems,it做形式宾语,真正宾语是后面的to do形式

 

83.在森林里,一位女巫住在面包,蛋糕和糖果做成的屋子里。(完成译句)

In the forest, a witch lived in a house _______ ________bread cake and candy.

参考答案:made of,过去分词作后置定语,(be )made of 由..制作而成

 

Ⅸ.短文填空。(每空2分,共16分)

根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。每空一词,含缩略词。

As we know, novel coronavirus is changing our lives in different ways-the way we study, the way we work,and even the way we___84_____.

Now people around the world come up with new greetings to keep____85____,

because the traditional ways of greeting like shaking hands may not fit us anymore. They will even put us in danger, Let's take a look at these new ways.

No more kisses

       Traditionally, French people like to kiss on the cheek to greet each other, even between people who have just met. But now, the French government suggests that people should not kiss each other on the faces when considering the virus. A doctor called Philippe said, "simply looking into a person's ______86_____can be better and it's a lovely way of greeting, We can still see your smile in the eyes.

Winking(眨眼) at others

        Italians often hug or kiss each other like the Frenchmen when greeting. An Italian woman made a video to help everyone fight the virus. According to ____87____,you want to say hello to others, do not hug or kiss. You can wink at them with one eye,____88____.

Tapping(敲击) feet together

     There is a new way to greet others that is now popular in Iran ( 伊朗). In a funny video, three Iranian men meet and tap their feet together. They wear masks and sometimes shake feet. It looks like they are playing a fun game. Since we cannot shake hands, we could try"shaking"feet. It is so funny ____89______more and more young people are using It.

      Sylvie Briand, who comes from the World Health Organization advises people to try to use the three greetings when meeting. Do you like these new greetings? Maybe it ____90______time for everyone to accept them. As we know. old habits die hard. But______91______ the virus situation getting worse and worse around the world, it is necessary to change the old ones into the new ones.

84. ___________85.__________86.__________87.__________   88.__________  89.__________90.__________91.__________

参考答案:84,greet. 结合上下文表示新冠病毒不仅影响我们的学习,生活甚至是打招呼的方式,下文有提示

          85,safe,结合语境表明人们是为了防止病毒传播,保持自身安全才想出新的打招呼方式

          86,eyes.上文表达亲吻是有传播病毒的危险,下文提示人们可以从眼中看到微笑,所以就把亲吻改成看一个人的眼睛

          87,it,根据这个短片,前文出现过radio 这个词,此处用It进行指代

          88,instead,用眨眼代替亲吻和拥抱

          89, that. 此题考查so...that..固定句型

          90,takes.接受这些新的打招呼方式是需要花时间的,此处考查花费用法

          91,with,随着病毒情况越来越严重

X.书面表达。(15分)

在青少年的成长过程中,尤其是疫情居家期间,和父母相处难免会产生一些矛盾冲突。请你结合以下要点,写一篇短文:

1.描述你成长过程中和父母的一次矛盾冲突。

2.写下你们当时的解决方法。

3.说说你认为父母和孩子各自应该怎样做,才能让家庭关系更和谐。

要求:

1.80-120词,开头己给出,不计入总词数。

2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。

Sometimes teenagers may find it's hard to get on well with parents. Fights are normal in every family. It also happens to me._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

写作参考:(这次作文是写疫情期间和父母相处时的矛盾冲突以及解决。题目中的提示比较贴近生活,但是需要学生自己回忆描写这些细节,主题比较简单,回忆类肯定要注意文章的过去时把握,要把提示给到的点都写出来,不能漏掉,把握好文章的结构,语法保证普通但不能出错就可以。

学习建议:不需要华丽的词语堆砌,只要文章结构逻辑没问题,保证语法不出错。学生平时可以积累一定量的万能句型,才会在考试中更得心应手。)

 


本文网址:http://www.chnqsedu.com/news/1016.html

相关标签:重庆一对一辅导,重庆一中,重庆勤思优才教育

最近浏览:

  • 鲁能第一学习中心:
    江北鲁能星城八街区888号(鲁能巴蜀对面)
  • 鲁能第二学习中心:
    鲁能星城11街区887号附66号巴蜀教师楼对面
  • 沙坪坝学习中心:
    沙坪坝区沙南街南开中学正门旁豪迈大厦2楼
  • 大学城第一学习中心:
    沙坪坝区陈家桥桥北一路西泽雅苑(南渝中学正对面)
  • 大学城第二学习中心:
    高新区大学城西路金科廊桥天都11号
  • 南坪学习中心:
    南坪惠工路CITY城市广场5楼(珊瑚中学旁 )
  • 南山学习中心:
    南岸区南山黄桷垭崇文路第二外国语学校旁
  • 渝北学习中心:
    渝北区回兴双湖路木鱼石花园旁(重庆一中对面)
  • 大渡口学习中心:
    大渡口九宫庙步行街春光购物广场沃尔玛2楼
  • 双福学习中心:
    江津双福行知路御墅临枫小区32号(双福育才正对面)
  • 石桥铺学习中心:
    九龙坡区渝州路石桥广场新鸥鹏学多多教育中心内
  • 彩云湖学习中心:
    九龙坡区科城路蓝光彩云湖167号附20号
  • 一外华岩学习中心:
    九龙坡区华龙大道第一外国语学校华岩校区后门对面
  • 汽博第1学习中心:
    两江新区金童路融创御锦225号(为明中学对面)
  • 汽博第2学习中心:
    两江新区金童路融创竣爵堡7号附79号

电话: 400-100-3233

扫码领资料

  • 微信二维码
    微信二维码

咨询服务热线:400-100-3233

立即咨询
Copyright © http://www.chnqsedu.com/ 重庆勤思优才教育培训学校官网 专业从事于 重庆课外辅导,重庆艺术生文化课补习,重庆一对一辅导 , 欢迎来电咨询!
渝ICP备17013240号   Powered by 祥云平台   技术支持: 重庆卓光
本站部分内容图片来源于互联网,如有侵权请及时联系管理员删除,谢谢!